No cóż... Dalsza dyskusja z Tobą na ten temat traci sens.
Racja. Zamiast zapoznać się z odpowiednimi przepisami, to twardo upierasz się przy swoim, całkowicie błędnym twierdzeniu. Nie da się dyskutować z kimś, kto nie przyjmuje żadnych argumentów.
Zamieszczone przez Voit
Ja będę woził to, czego wymagaja przepisy, a Ty woź co chcesz.
Przepisy wymagają gaśnicy i trójkąta. To właśnie wożę. Oprócz tego dość często (choć nie zawsze) mam apteczkę i koc, na wypadek konieczności udzielenia pierwszej pomocy, ale to nie z uwagi na wymogi przepisowe, bo takich nie ma, tylko właśnie z uwagi na możliwą przydatność.
Zamieszczone przez Voit
Życzę powodzenia.
Dziękuję i wzajemnie. Choć życzenia nie są potrzebne, bo z kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt razy zatrzymywała mnie zagraniczna policja i nigdy żadnego mandatu za brak czegokolwiek nie dostałem. Przepis jest jasny.
Zauważyłem pewien problem.Padł mi akumulator i od czasu wymiany na nowy komputer nie trzyma pamięci.Tzn. po dłuższym postoju resetują się wszystkie dane takie jak średnie spalanie,przejechany dystans,czas jazdy,dosłownie wszystko się resetuje.Znalazłem gdzieś info,że może akumulator być uszkodzony ale wtedy chyba przy każdym odpaleniu by się resetował a u mnie zeruje się tylko po dłuższym postoju.Może ktoś spotkał się z tą przypadłością.
Masz dwie opcje komputera pokładowego.
1 opcja to jest tzw "dzienny" komputer , u mnie też się resetował jak troche postał.
2 opcja resetuje się samoczynnie po dość długim czasie.
Opcje zmieniasz naciskając reset z pozycji 1 na 2 i odwrotnie.
Jeśli nie chcesz , żeby się resetował ustaw opcje 2 i po problemie.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Masz dwie opcje komputera pokładowego.
1 opcja to jest tzw "dzienny" komputer , u mnie też się resetował jak troche postał.
2 opcja resetuje się samoczynnie po dość długim czasie.
Opcje zmieniasz naciskając reset z pozycji 1 na 2 i odwrotnie.
Jeśli nie chcesz , żeby się resetował ustaw opcje 2 i po problemie.
O ile mnie pamięć nie myli to to co jest pod [1] jest "podtrzymywane" przez około 2h po tym czasie następuje wyzerowanie liczników spod [1]. Nie wiem jak długo trzymane są dane w [2] ale u mnie od po każdym tankowaniu do pełna robię reset i jeszcze ani razu nie "zginęły" wpisy.
wpisy giną po dłuższym odłączeniu aku z obu opcji jak i również z licznika kilometrów tego co można resetować.
A zmiana opcji kompa z [1] na [2] tak jak koledzy piszą krótkie naciśnięcie reset.
Komentarz